. .

The page is printed

Stageprogramma's

Werk samen met ons aan een toekomst in de wereld van de logistiek!

Wil je graag een diepgaand inzicht krijgen in onze activiteiten in Maleisië? Wil je graag belangrijke klanten uit de hightechindustrie in de VS ontmoeten? Met ons programma Talents@DB Schenker ontdek je de hele wereld van de logistiek.

Schema

Het stageprogramma Talents@DB Schenker Logistics begint met een introductieweek waarin je de andere stagiairs ontmoet en een eerste indruk van de onderneming opdoet. Tijdens deze 18 maanden durende periode word je ingezet in alle belangrijke bedrijfssectoren van onze onderneming. Bovendien bieden periodes in het buitenland je de gelegenheid om een overzicht te krijgen van onze internationale bedrijfscultuur.

Afbeelding vergrotenTalents@DB Schenker Logistics: Program description, DB Schenker

Vereisten

Voor ons stageprogramma Talents@DB Schenker Logistics zijn we op zoek naar gemotiveerde, toegewijde afgestudeerden. Je diploma's, werkervaring tot op heden en je persoonlijkheid spelen een belangrijke rol in het selectieproces. Concrete vereisten zijn: 

  • Een goed tot zeer goed diploma, bij voorkeur met een hoofdvak in logistiek
  • Een eerste professionele ervaring door middel van stages en/of eerdere ervaring in de logistieke sector
  • Gevorderde kennis van het Engels en basiskennis van het Duits 
  • Andere talen zijn een plus
  • Goede interpersoonlijke en interculturele vaardigheden (stages in het buitenland enz.)
  • Ondernemersgeest en onafhankelijkheid
  • Gevorderde analytische vaardigheden en geconceptualiseerde denkwijze     
  • Goede communicatieve en klantgerichte vaardigheden
  • Bekwaam in werken met MS-Office
Wat je zult ontdekken

Je krijgt een inzicht in onze internationale bedrijfscultuur en de bedrijfsdepartementen: Lucht- en zeevracht, Landvervoer, Key Account Management/Sales, Contractlogistiek/SCM, Financiën, HR en IT. Je wordt ingezet in ons hoofdkantoor in Essen, in Duitsland, en in onze dochterondernemingen wereldwijd. Zo krijg je een overzicht van de complexiteit van de sector en de gelegenheid om je eigen netwerk op te bouwen binnen ons bedrijf.
Tijdens de fases op de werkvloer maak je kennis met onze brede waaier aan bedrijfsactiviteiten en krijg je de kans om internationale werkervaringen op te doen. Tussen de fases op de werkvloer door krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan verdere opleidingen (buiten de werkplek) om bijv. jouw projectmanagement- en presentatievaardigheden enz. te verbeteren. Verscheidene workshops maken je vertrouwd met onze logistieke processen en methodes.
Voor de start van het programma heb je het doeldepartement al gekozen waarin je de eerste zes maanden werkzaam zal zijn. Daarna leer je ook onze andere bedrijfseenheden kennen.

Laatst bijgewerkt: 07.03.2013

Naar het begin van de pagina