. .

The page is printed

Telefonisch of persoonlijk solliciteren

Jouw telefonische en/of persoonlijke sollicitatiegesprek

Je bent erin geslaagd onze aandacht te trekken en je bevindt je nu in de laatste fase van de sollicitatieprocedure. Nu heb je de kans om jezelf voor te stellen en indruk op ons te maken met jouw expertise!

Of jouw sollicitatiegesprek nu telefonisch of persoonlijk plaatsvindt, beide opties geven ons de mogelijkheid je beter te leren kennen en bieden jou de kans ons op de juiste manier te imponeren! Hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatiegesprek een succes wordt? 

1. Voorbereiding is de sleutel tot het maken van een goede indruk.  Bereid je voor om vragen te beantwoorden over de volgende onderwerpen:

  • Je cv
  • De redenen voor je sollicitatie
  • Technische vragen over de functie en taak in kwestie
  • Vragen over de branche en DB Schenker.

2. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. De eerste indruk is blijvend. Zorg ervoor dat je op tijd bent en dat je zo authentiek mogelijk overkomt. De juiste kleding is een belangrijk element als het gaat om het achterlaten van een goede indruk. Zorg er dus voor dat je de geschikte kledingkeuze maakt.

3. Geen paniek. Het is normaal om zenuwachtig te zijn. Je gesprekspartners (gewoonlijk een lid van de personeelsdienst en het hoofd van het departement waarvoor je solliciteert) zijn er zich van bewust dat je nerveus bent en houden daar tijdens het sollicitatiegesprek rekening mee. 

4. Ga ervoor – Laat zien dat je nieuwsgierig bent. Laat ons tijdens het sollicitatiegesprek zien dat je in ons bedrijf geïnteresseerd bent. Aan het einde van het gesprek krijg je de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen. Maak gebruik van deze gelegenheid om onbesproken zaken te verhelderen en ons te bewijzen dat je werkelijk alle aspecten van onze onderneming en jouw potentiële nieuwe baan begrijpt.

Laatst bijgewerkt: 23.06.2014

Naar het begin van de pagina