. .

The page is printed

Jouw sollicitatiedocumenten

De sleutel die toegang geeft tot een carrière bij DB Schenker

In jouw sollicitatie kan je ons alles vertellen over je vaardigheden en persoonlijkheid, zo kom je een stap dichter bij je droombaan. Vergeet niet onze tips te gebruiken om jouw sollicitatie te perfectioneren!

Grijp je kans om ons ervan te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de baan. Je sollicitatie moet ons een beeld geven over jou en je professionele carrière. Het beschrijft bij voorkeur een persoonlijke verklaring over jezelf, jouw kwalificaties, jouw interesses en jouw persoonlijkheid. 

De eerste vraag die sollicitanten vaak stellen, gaat over de verschillende manieren om te solliciteren. Bij DB Schenker kan je gemakkelijk solliciteren via de carière pagina!

Voor  een positie in België ga je via de tab ‘Vacatures’ in het menu aan de linkerzijde naar het overzicht van de  openstaande betrekkingen in onze Belgische vestigingen. Wanneer je daarna een vacature opent door erop te klikken, krijg je onderaan de mogelijkheid om via de ‘solliciteer nu’ knop te solliciteren.

Eerst word je gevraagd jouw cv op te laden.  Het systeem herkent onmiddellijk een aantal basisgegevens (zoals naam en adres, enz. ) die automatisch worden overgenomen in het  sollicitatieformulier. Je kan deze nog steeds aanpassen wanneer je het formulier vervolledigt. Tot slot voeg je in een vrij veld de redenen van je sollicitatie toe of  laad je tevens je motivatie/sollicitatiebrief op.

Spontaan solliciteren kan via de ‘spontane sollicitatie’ knop die je terug kan vinden onderaan het overzicht van de vacatures. De wijze van solliciteren is hetzelfde als hierboven beschreven.

Wil je solliciteren voor een positie buiten België, consulteer onze internationale job databank dan via de links vacatures DB Schenker wereldwijd en vacatures DB Group in het menu ‘Jobs’ aan de rechterzijde.

Tips!
Om je te helpen jouw sollicitatie nog meer te laten opvallen, hebben we een checklist voor je opgesteld met 4 vragen:

Is je sollicitatie volledig?
Een volledige sollicitatie bestaat uit: 

  •   CV in tabelvorm (te beginnen met je laatste baan),
  •   Correct ingevuld sollicitatieformulier,
  •   Duidelijk omschreven motivatie.
  •   Alle certificaten en referenties die nuttig zijn vvor de functie

Valt je motivatiebrief genoeg op?
Je motivatie mag niet langer dan een bladzijde zijn en moet ons een introductie geven over wie jij bent, welke loopbaan je tot op heden hebt gevolgd en uitleggen waarom je naar deze baan solliciteert. Dit is je kans om jouw sollicitatie een persoonlijk tintje te geven, onze aandacht te trekken en ons ervan te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de baan.

Je kan jouw motivatie noteren in het tekstveld onderaan het sollicitatieformulier maar wil je een meer gedetailleerde motivering geven in een persoonlijke motivatiebrief kan je die tevens als bijlage bij het sollicitatieformulier voegen. 

Heb je de spelling en lay-out gecontroleerd?
Let goed op de formulering, grammaticale structuur en spelling in je sollicitatie. Zorg ervoor dat je documenten een duidelijke structuur hebben en controleer of je opmaak consequent is. Zorg ervoor dat je de basisregels voor de opmaak hebt gevolgd, zoals het gebruik van paragrafen, lettertypes en lettergrootte.

Heb je je uitsluitend op relevante informatie geconcentreerd?
Wees selectief wat de informatie betreft die je in jouw cv opneemt en zorg ervoor dat de kopieën van de referenties en diploma's die je als bijlage toevoegt relevant zijn voor de functie.
Als je al deze vragen met een bevestigende "ja!" kunt beantwoorden, is je sollicitatie klaar om te worden verstuurd! We kijken ernaar uit iets van je te vernemen en je persoonlijk te ontmoeten!

Laatst bijgewerkt: 03.10.2014

Naar het begin van de pagina