. .

The page is printed

DB Groep

De rol van Deutsche Bahn

DB Schenker maakt deel uit van een wereldwijd toonaangevend logistiek en mobiliteitsconcern – Deutsche Bahn AG. Circa 194.000 toegewijde personeelsleden zijn werkzaam in Duitsland en 102.000 medewerkers zijn actief in het buitenland.

We zijn vertegenwoordigd in meer dan 130 landen en leveren innovatieve en gepersonaliseerde totaaloplossingen voor mobiliteit en logistiek.
DB Schenker is een van de drie bedrijfsafdelingen waarvan de uitstekende prestatie wordt aangetoond door de volgende feiten:

  • Het spoorwegnetwerk van DB strekt zich uit over 34.000 km verspreid over een van de grootste railnetwerken in de wereld.
  • DB staat bekend om zijn allesomvattende mobiliteitsdiensten op het vlak van personenvervoer en vervoert meer dan 5 miljoen passagiers per dag. 
  • DB Schenker staat voor wereldwijde geïntegreerde logistiek.

"We verbinden markten en mensen overal ter wereld. Dit vergt veeleisende werkniveaus van ons personeel en biedt zo ook boeiende carrièrevooruitzichten." 


DB en zijn personeel
Ons succes wordt niet aan het toeval overgelaten – onze personeelsleden besturen en controleren de transportnetwerken van de toekomst – zowel over het spoor, de zee, de weg als door de lucht. Zij belichamen onze gezamenlijke missie en geven dankzij hun diversiteit en toewijding de toekomst vorm met hun uitstekende prestatie en betrokkenheid bij de dienstverlening aan onze klanten.
Deutsche Bahn AG staat eveneens voor teamwork omdat we weten dat de "Deutsche Bahn" alleen kan functioneren als onze verschillende bedrijfssectoren als één team samenwerken. Hand in hand. Dat is precies de reden waarom we er overal ter wereld naar streven om het teamwork te optimaliseren. Op deze manier groeien we samen ondanks onze verschillende taken en verantwoordelijkheden. We leren van elkaar en bundelen onze krachten zodat we met trots kunnen zeggen "Wij zijn DB". Onze gezamenlijke waarden verbinden ons als groep met elkaar. Bij ons staat de klant centraal en we laten zien dat we economisch, progressief, gezamenlijk en maatschappelijk verantwoord te werk gaan.


Wat DB voor zijn personeel doet
Werkzekerheid en continuïteit vormen ook een prioriteit voor ons.  Wanneer een van onze personeelsleden overbodig is geworden of om gezondheidsredenen zijn werk niet kan blijven doen, gaan we voor hem of haar op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de onderneming.  Het gezin is eveneens een prioriteit voor ons – wat ook terug te vinden is in onze bedrijfscultuur die de combinatie van gezin en carrière als een belangrijk personeelsbeleid promoot. Om deze combinatie te koesteren, bieden we tal van opties die gaan van flexibele werktijden tot thuiswerken. De gezinsdienst van DB zal je zelfs helpen bij je zoektocht naar kinderopvang. We weten nu eenmaal dat onze klanten de beste dienstverlening krijgen wanneer jij gelukkig bent. Neem een kijkje op onze homepage en vind alle informatie die je nodig hebt voor een carrière bij een van Duitslands grootste werkgevers. 

Laatst bijgewerkt: 23.06.2014

Naar het begin van de pagina