. .

The page is printed

Persbericht

Zonnepanelen in Antwerpen

DB Schenker biedt extra kwaliteitscontrole zonnepanelen in Antwerpen

(Antwerpen, 06 oktober, 2015) In het dedicated DB Schenker-magazijn voor zonnepanelen in Antwerpen kunnen Belgische invoerders of dealers hun zonnepanelen laten testen op hun optimale kwaliteit. Deze service vormt een onderdeel van het nieuwe product DB SCHENKERpvchain, in samenwerking met TÜV Rheinland.

Momenteel zijn 5 tot 10% van de zonnepanelen onbruikbaar omwille van beschadigingen, opgelopen tussen de fabriek en de eindaflevering. In samenwerking met TÜV Rheinland, een organisatie die gespecialiseerd is in het testen van zonnepanelen, biedt DB Schenker de klanten DB SCHENKERpvchain aan, waarbij gedurende de hele supply chain het transport van de zonnepanelen wordt gemonitord om de mogelijke schade te kunnen aantonen die werd opgelopen tijdens het traject. Het magazijn in Antwerpen fungeert hierbij als testlabo. Daar worden steekproefgewijs EL- en flashtesten uitgevoerd om na te gaan of de modules aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen zoals gespecifieerd door de fabrikant. TÜV Rheinland verzamelt alle data en testresultaten in een database die de klanten kunnen raadplegen.

Met DB SCHENKERpvchain ondergaan de zonnepanelen controles tijdens de vier belangrijkste schakels van de supply chain; de inspectie van de kwaliteitsprocessen en van de verpakking bij de producent van zonnepanelen, een permanente monitoring van de modules gedurende het overzees transport (via DB SCHENKERsmartbox), EL- en flashtesten van de goederen in het magazijn in Antwerpen en ‘shockwatch’stickers ter controle van het distributievervoer naar de eindklant.

Invoerders en/of dealers die gebruik maken van de Haven van Antwerpen, kunnen hun zonnepanelen in het Antwerpse magazijn laten testen. Op die manier zijn ze zeker dat de zonnepanelen optimaal functioneren en vermijden ze een bijkomend transport naar Keulen of andere testlaboratoria.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van
geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

DB Schenker biedt extra kwaliteitscontrole zonnepanelen in Antwerpen

(PDF | 0,03 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 06.10.2015

Overzicht

Naar het begin van de pagina