. .

The page is printed

Persbericht

DB Schenker organiseert tweede Supply Chain Day Thomas More-studenten

Vorig jaar heeft Schenker nv een raamakkoord ‘Partners in Education’ afgesloten met de Thomas More-hogeschool in Mechelen, afdeling bedrijfsmanagement.

(Antwerpen, 25 april 2016) In het kader van ‘Partners in Education’ organiseerde DB Schenker op donderdag 21 april voor de tweede maal een Supply Chain Day voor 40 eerstejaarsstudenten Bachelor Logistiek Management van de Thomas More- hogeschool in Mechelen. Afgelopen vrijdag kregen de tweedejaarsstudenten een gastcollege van een van onze medewerkers over de Belgische kilometerheffing.

Vorig jaar heeft Schenker nv een raamakkoord ‘Partners in Education’ afgesloten met de Thomas More-hogeschool in Mechelen, afdeling bedrijfsmanagement. Bedoeling is om via deze samenwerking jongeren op structurele basis te laten kennismaken met het bedrijfsleven, DB Schenker te profileren als aantrekkelijke werkgever en mee te werken aan een logistieke opleiding die aansluit bij de noden in de praktijk. In dit kader organiseerde DB Schenker voor de tweede keer een Supply Chain Day in zijn logistieke branche in Willebroek. De 40 eerstejaarsstudenten van de afdeling Logistiek Management kregen een theoretische uitleg over het magazijngebeuren en legden in het magazijn identiek dezelfde weg af als de goederen.

“Het is voor de eerstejaarsstudenten altijd een eyeopener hoe logistiek in de praktijk in elkaar zit. Maar we staan vanzelfsprekend ook open voor stagiairs uit andere jaren. Ons raamakkoord met de Thomas More-hogeschool is duidelijk een tweerichtingsverkeer. Zo zien we graag studenten komen die over onze manier van werken een aspect willen uitdiepen voor hun Bachelorproef”, aldus Carl Eeckelaerts, Operations Manager Willebroek.

Afgelopen vrijdag gaf een andere Schenker-medewerker een gastcollege aan de tweedejaars over de Belgische kilometerheffing. Stefaan Bertels, Specialist Landtransport Projects, heeft binnen Schenker gedurende zes maanden gewerkt aan een gestandaardiseerde methode om de implicaties van deze kilometerheffing te berekenen voor het groepagevervoer.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van
geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Laatst bijgewerkt: 25.04.2016

Overzicht

Naar het begin van de pagina