. .

The page is printed

Persbericht

DB Schenker schakelt over op duurzame ledverlichting

(Antwerpen, 13 juni 2016) In zijn magazijn in Willebroek vervangt DB Schenker de 898 kwikdamplampen door 2.300 ledlampen en verlaagt hiermee het jaarlijkse energieverbruik van 409 kWh naar 160 kWh. Deze investering bewijst eens te meer de inspanningen van de internationale logistieke speler om een duurzame schakel te vormen in de wereldwijde supply chain.

Toen het FMCG (fast moving consumer goods)-magazijn in 2003 gebouwd werd, kregen de vier units van in totaal 65.000 m2 de toen gebruikelijke puntverlichting met klokarmatuur en kwikdamplampen. Deze verlichting was ondertussen aan vervanging toe en DB Schenker koos hierbij resoluut voor de meest duurzame oplossing.

“Om een oplossing te vinden die én duurzaam én arbeidsvriendelijk én efficiënt was, hebben we een beroep gedaan op een onafhankelijk auditbureau”, vertelt Leon Janssen, CEO van Schenker Logistics Nederland B.V. en verantwoordelijk voor de BeNeLux-organisatie. “De studie wees uit dat een lijnledverlichting het meest geschikt was voor onze activiteiten. Vervolgens hebben verschillende leveranciers een testverlichting geplaatst en hebben wij dit onderzocht op lichtkwaliteit voor de operaties, het effect op de magazijniers, het elektriciteitsverbruik e.d.m. De semibreedstralende ledarmatuur van Veko Lightsystems kwam hierbij als beste prijs/kwaliteit uit de bus.”

Naast hun langere levensduur (50.000 branduren tegenover 15.000 bij kwikdampen), zijn ledlampen veel onderhoudsvriendelijker en wordt het nieuwe light management system ook intelligent aangestuurd.
“De hoofdgangen in het magazijn zijn permanent verlicht en de zijgangen worden verlicht wanneer er activiteit aanwezig is. Dankzij een bewegingssensor die speciaal ontwikkeld is voor smalle stellingpaden door Veko Lightsystems wordt de verlichting meteen en alleen ingeschakeld in de gang waar beweging is. Deze intelligente manier van verlichting vermindert ons elektriciteitsverbruik aanzienlijk”, aldus Leon Janssen.

De nieuwe magazijnverlichting van DB Schenker is HACCP gekeurd, voldoet aan de energievriendelijke BREEAM/EIA-eisen én aan de International Food Standard 6, waardoor het in een voedselomgeving mag gebruikt worden. DB Schenker realiseert met deze investering bovendien een ROI van twee jaar.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van
geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Laatst bijgewerkt: 16.06.2016

Overzicht

Naar het begin van de pagina