. .

The page is printed

Persbericht

DB Schenker organiseert derde Supply Chain Day Thomas More-studenten

Schenker nv en Thomas More-hogeschool zijn samen ‘Partners in Education’. Schenker en de hogeschool uit Mechelen willen zo samen studenten laten proeven van het bedrijfsleven.

(Antwerpen, 28 april 2017) In het kader van ‘Partners in Education’ organiseerde DB Schenker op donderdag 27 april voor de derde maal een Supply Chain Day voor 60 eerstejaarsstudenten Bachelor Logistiek Management & Business Management van de Thomas More-hogeschool.
In 2015 sloot Schenker nv een raamakkoord ‘Partners in Education’ af met de Thomas More-hogeschool in Mechelen. Bedoeling is om via deze samenwerking jongeren op structurele basis te laten kennismaken met het bedrijfsleven. DB Schenker draagt zo bij tot een logistieke opleiding die aansluit bij de noden in de praktijk. In dit kader organiseerde DB Schenker voor de derde keer een Supply Chain Day in zijn logistieke branche in Willebroek. De 60 eerstejaarsstudenten van de afdelingen Logistiek Management & Business management kregen een theoretische uitleg over het magazijngebeuren en legden in het magazijn identiek dezelfde weg af als de goederen. De studenten kregen een blik achter de schermen van een geautomatiseerd warehouse voorzien van de modernste technologieën. Het warehouse in Willebroek beschikt over een geautomatisserde robot die onbemand een vrachtwagen kan lossen. De studenten leren DB Schenker zo ook kennen als een aantrekkelijke werkgever.
Eerder dit academiejaar, in december 2016 kregen tweedejaarsstudenten van Thomas More een gastcollege van Stefaan Bertels, Head of Collection & Distribution BeNeLux, over de Belgische kilometerheffing. Stefaan Bertels zorgde binnen Schenker voor een gestandaardiseerde methode om de implicaties hiervan te berekenen voor het groepagevervoer. “Onze eerste focus lag op het begrijpbaar maken van de Belgische kilometerheffing. Op het eerste gezicht een vrij eenvoudig gegeven, maar wanneer je er dieper induikt merk je al snel dat de impact ervan vele malen groter is dan verwacht. De berichtgeving in de media, gaf al snel voer voor een gezonde en open discussie met de studenten over de pro’s en contra’s van zo’n kilometerheffing.”
“Het is voor de eerstejaarsstudenten altijd een eyeopener hoe logistiek in de praktijk in elkaar zit. We willen de studenten graag kennis laten maken met het werkveld. Ook willen we hen begeleiden met de bachelor proef en bieden graag een stageplaats aan”, aldus Berlinde Picavet, Operations Manager Willebroek.
In de BeNeLux behoort DB Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supply chain management. Samen met de negen andere clusters in Europa, vormt Schenker Logistics BeNeLux regio Europa.

Laatst bijgewerkt: 28.04.2017

Overzicht

Naar het begin van de pagina