. .

The page is printed

Persberichten

Schenker nv behaalt HACCP-certificaat

Jarenlange feitelijkheden in logistieke vestiging Willebroek zijn nu extern gecertificeerd

(Antwerp, 26 January, 2011)
Schenker nv heeft meer dan 35 jaar ervaring in het bundelen, opslaan en verdelen van Fast Moving Consumer Goods (FMCG) en voert reeds jaren een HACCP-beleid om de veiligheid in de voedselketen te garanderen.
Dit beleid is onlangs door een externe auditor in een officieel certificaat omgezet.

“Hierdoor moeten we niet telkens aantonen dat de voedingsproducten van onze klanten effectief in veilige handen zijn. Het certificaat is het bewijs”, verklaart Mark Soetens, branchemanager in Willebroek.

Het voeren van een Hazard Analysis Critical Controle Points (HACCP)-beleid betekent dat een bedrijf de mogelijke gevaren heeft geïdentificeerd en de kritieke punten heeft aangeduid inzake voedselveiligheid. Er werd vastgelegd hoe deze kritieke punten onder controle worden gehouden en welke corrigerende acties er moeten voorzien worden.

“Iedereen in Willebroek heeft een HACCP-opleiding gekregen, waarbij veel aandacht werd besteed aan de verwachtingen van onze medewerkers op het vlak voedselveiligheid. Het garanderen van de temperatuur werd hierbij extra in de verf gezet. Iedereen is perfect op de hoogte wat er moet gebeuren bij beschadigingen en andere mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid”, aldus Joris Donies, kwaliteitsverantwoordelijke bij Schenker nv.

Schenker nv
in Willebroek is de draaischijf voor de Benelux-distributie van FMCG. Het state-of-the-artmagazijn heeft een oppervlakte van 85.000 m2en een opslagcapaciteit van meer dan 100.000 europalletten. Schenker biedt hier de klanten flexibele opslagmogelijkheden aan in vijf verschillende temperatuurzones (van -22°C tot +18°C en ambiant). Het gebouw voldoet aan de hoogste milieu- en kwaliteitseisen en werd specifiek ontworpen voor het bedienen van meerdere FMCG-klanten.

Schenker nv behaalt HACCP-certificaat

(PDF | 0,06 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 26.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina