. .

The page is printed

Persberichten

DB Schenker creëert bijkomende logistieke capaciteit voor zonnepanelen

Dedicated magazijn van 4.900 m² voor Chinese klanten in Mechelen

(Antwerpen, 26 Juli, 2011)
Om tegemoet te komen aan de distributiewensen van Chinese producenten van zonnepanelen, heeft Schenker nv zijn logistieke capaciteit uitgebreid met een bijkomend magazijn in de industriezone Mechelen Noord. Vanaf dag één was de nieuwe capaciteit volledig ingenomen.


Wij bieden al langer logistieke diensten aan voor de sector van zonnepanelen”, verklaart Ulrich Pütz, managing director Schenker nv. “Oorspronkelijk ging hetom onderdelen voor zonnepanelen die in Europa werden gebouwd om afgewerkt te worden in China. In België hebben we aan deze nichemarkt een bijkomende dienst aangeknoopt: de distributie van de afgewerkte producten doorheen Europa. Verschillende Chinese klanten zijn daar onmiddellijk op ingegaan, vandaar de beslissing om bijkomende logistieke capaciteit te creëren.”

De branche in Mechelen beschikt over 26.900 m² magazijnruimte, waarvan 9.000 m² bestemd voor crossdockactiviteiten. Schenker nv huurt 4.900 m² van Montea, op de Industriezone in Mechelen. De site is gelegen op een toplocatie langs de E19 Brussel-Antwerpen. Het magazijn zelf werd recentelijk gerenoveerd en is uitgerust met zonnepanelen. Met deze bijkomende capaciteit wordt de logistieke capaciteit van Schenker nv in Mechelen opgetrokken tot 22.800 m².

“Een groot pluspunt dat we de klanten een opschorting van btw kunnen bieden doordat we voor hen optreden als fiscaal vertegenwoordiger”, vervolgt Ulrich Pütz. “We vervullen in hun naam alle Belgische douaneverplichtingen en verleggen de btw verschuldigdheden van België naar het land waar de klanten zijn modules verkoopt. Voor de klant resulteert dit in behoorlijk minder cashflow.” Het Montea-magazijn werd onlangs volledig erkend als douane-entrepot zodat het plaats kan bieden aan goederen die wel of niet onder douanetoezicht moeten staan. Als geïntegreerd logistiek dienstverlener kan Schenker nv instaan voor het vervoer van de zonnepanelen vanuit de Noord-Europese havens tot het distributiecentrum in Mechelen. Daar worden toegevoegde waardeactiviteiten aangeboden zoals herverpakken, herlabelen, kwaliteitscontrole en retourlogistiek. Vanuit Mechelen kunnen de goederen op afroep rechtstreeks aan de klant geleverd worden.

Schenker NV creëert bijkomende logistieke capaciteit voor zonnepanelen

(PDF | 0,06 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 26.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina