. .

The page is printed

Persberichten

DB Schenker nv helpt mee aan eerste palliatieve dienst in Roemenië

Hulp aan sociale doelen belangrijke pijler in duurzaamheid

(Antwerpen, 26 oktober, 2011)
Afgelopen week reden twee Schenker-vrachtwagens Ciacova (Roemenië), volgeladen met materiaal van het oude woon- en zorgcentrum in Geraardsbergen. De goederen zijn bestemd voor het opzetten van een dienst palliatieve zorg, tot nu toe onbestaande in Roemenië. Schenker nv nam het transport (inclusief laden en lossen) gratis op zich.

Afbeelding vergrotenRoemenie, DB Schenker NV

First palliative service in Romania thanks to DB Schenker Logistics

(JPG | 2,09 MB)
JPG downloaden

Afbeelding vergrotenRoemenie, DB Schenker NV

First palliative service in Romania thanks to DB Schenker Logistics

(JPG | 3,53 MB)
JPG downloaden


Negenendertig bedden en matrassen, 41 ziekenhuiskastjes, 46 kleerkasten, een liftstoel, een brancard en drie palletten badkamer- en bedlinnen werden in Geraardsbergen in vrachtwagens geladen en via het magazijn van Schenker nv in Mechelen naar Ciacova vervoerd. Roemeense en Belgische vrijwilligers zijn daar volop bezig het oude ziekenhuis te renoveren zodat er een palliatieve dienst en een dienst nazorg voor kankerpatiënten kan ingericht worden. Die zal geleid worden door een Roemeens oncoloog en tevens professor aan de universiteit in Timisoara, die hierdoor de eerste, zo noodzakelijke, palliatieve dienst in Roemenië zal kunnen leiden.

De liefdadigheidsactie is een gezamenlijk initiatief van F7, een organisatie van zeven sociaal geëngageerde zakenvrouwen uit Antwerpen, ADR-Vlaanderen (Actiedorpen Roemenië), Patrick Van Overloop (Actiegroep Moerbeke helpt Vârtop) en het OCMW van Geraardsbergen.

Afbeelding vergrotenRoemenie, DB Schenker NV

First palliative service in Romania thanks to DB Schenker Logistics

(JPG | 2,19 MB)
JPG downloaden


“We hebben geen moment geaarzeld toen groep F7 bij ons kwam aankloppen om het transport gratis te verzorgen” benadrukt Ulrich Pütz, managing director. Sterker nog: ons personeel heeft een massale inzamelingsactie georganiseerd zodat er drie palletten bed- en badkamerlinnen werd verzameld.”

Schenker nv is de Belgische vestiging van DB Schenker Logistics en stelt 655 mensen tewerk in zeven vestigingen: Antwerpen (hoofdkantoor en zeevrachtactiviteiten), Brucargo (luchtvracht), Eupen (wegvervoeractiviteiten en logistiek), Mechelen (wegvervoeractiviteiten), Waregem (wegvervoeractiviteiten en luchtvracht), Willebroek (contract logistiek en supply chain management) en Zeebrugge (zeevrachtactiviteiten).

Laatst bijgewerkt: 26.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina