. .

The page is printed

Persberichten

DB Schenker Logistics breidt Belgische klantenportefeuille uit met Nestrade

Schenker nv mag in zijn FMCG (fast moving consumer goods)-segment de nieuwe klant Nestrade toevoegen.

(Essen/Berlin/Antwerp, November 23, 2012)
Dit bedrijf is een 100 % dochterondernemeing van Nestlé, ’s werelds grootste voedselproducent. Nestrade legt zich toe op de wereldwijde uitvoer van de Nestléproducten en biedt eveneens lokale oplossingen zoals het bevoorraden van voedselproducten via lucht-, spoor- en zeevervoer.

“Nestrade was op zoek naar een opslag- en transportoplossing voor zijn goederenstroom in Europa en Oost-Europa en, in mindere mate, wereldwijd”, vertelt Brigitte Lahey, logistiek projectmanager. “Onze logistieke faciliteiten in Willebroek kwam het best tegemoet aan de behoeften van Nestrade. Bovendien is deze site gespecialiseerd in voedselproducten en verzorgt Schenker al langer de opslag en distributie van Nestléproducten voor België en Luxemburg.”

De overdracht van de vorige dienstverlener verliep zoals gepland en de activiteiten zijn sinds begin oktober volledig operationeel. Het logistieke centrum van DB Schenker Logistics ligt op de as Antwerpen-Brussel, vlak bij twee belangrijke autosnelwegen. Aangezien deze vestiging gespecialiseerd is in de behandeling van FMCG, is deze locatie ideaal voor snelle en dagelijkse leveringen.

Het state-of-the-artmagazijn van 85.000 m² geeft DB Schenker de mogelijkheid om de klanten in Willebroek flexibele opslagmogelijkheden aan te bieden in vijf verschillende temperatuurzones, gaande van -22° C tot 18° C en ambient. Het gebouw voldoet aan de meest stringente milieu- en kwalliteitseisen en werd speciaal ontworpen om een waaier aan veeleisende FMCG-klanten te bedienen. De opslagcapaciteit bedraagt meer dan 100.000 europalleten. De goederenstroom wordt er ondersteunt door een betrouwbaar en veelzijdig WMS.

Laatst bijgewerkt: 26.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina