. .

The page is printed

Persbericht

DB Schenker-klanten volledig voorbereid op nieuwe luchtvrachtbeveiliging

Ongeveer 100 klanten hebben deelgenomen aan de Known Consignorsopleidingssessies die DB Schenker heeft georganiseerd over de nieuwe Europese Verordening die op 29 april 2013 in voege treedt.

(Antwerpen, 23 april 2013)
De klanten van DB Schenker Logistics in België zullen goed voorbereid zijn als op 29 april 2013 de overgangsperiode van de Europese Verordening inzake luchtvrachtbeveiliging ten einde loopt. Het afgelopen jaar organiseerde Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van logistieke diensten in België, tal van klantensessies om bedrijven te informeren over de nieuwe Verordening 185/2010. De oorspronkelijke deadline van 25 maart werd verlengd omdat de luchtvrachtindustrie vooral voor zendingen vanuit België een grote impact verwacht.

Vanaf 29 april zullen enkel luchtvrachtgoederen van officieel gecertificeerde ‘Known Consignors’ (Bekende Afzenders) als ‘beveiligd’ worden beschouwd en zonder bijkomende fysieke veiligheidscontroles in de luchtvracht supply chain worden toegelaten. Deze Verordening is van toepassing voor alle vliegtuigtypes (passagiers en vracht).

“Afhankelijk van het aantal luchtvrachtzendingen dat vóór het laden wordt onderworpen aan veiligheidscontroles, kan de hele toeleveringsketen voor de luchtvracht hiervan gevolgen ondervinden, vooral op het vlak van transittijd en extra kosten,” aldus Eddy Raes, Business Unit Director Air Freight, bij Schenker nv in Zaventem. “De opleidingssessies die wij onze klanten aanboden, maakten hen vooral duidelijk wat hun specifieke opleidingsbehoeften waren en welke infrastructurele veranderingen zij moesten doorvoeren. Klanten die besloten om zich niet als Bekende Afzender te laten registreren, kregen concrete informatie over de onderzoeksprocessen en alternatieven voor het beveiligen van hun zendingen in de luchthaven.”

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 655 personen tewerk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Waregem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten voor de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

DB Schenker-klanten volledig voorbereid op nieuwe luchtvrachtveiligheidsnor

(PDF | 0,03 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 26.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina