. .

The page is printed

Persbericht

Nieuwe co-packingafdeling in Willebroek creëert toegevoegde waarde

De ingebruikneming van een nieuwe mezzanine van 2.500 m² bestemd voor co-packing activiteiten betekent een echte meerwaarde voor onze FMCG-klanten.

(Antwerpen/Willebroek, 18 november, 2013)
Schenker nv, de logistieke tak van DB Schenker in België, heeft een nieuwe mezzanine van 2.500 m² in gebruik genomen in zijn ultramoderne FMCG-magazijn (Fast Moving Consumer Goods) in Willebroek. Deze aanzienlijke investering betekent een echte meerwaarde voor de FMCG-klanten.

“Steeds meer klanten willen dat hun logistieke partner alle co-packing activiteiten ter plaatse uitvoert”, verklaart Ulrich Pütz, Managing Director van Schenker nv, België. “Zo kunnen ze samenwerken met één enkele partner. Bovendien kunnen ze op die manier hun CO2-uitstoot en administratie- en vervoerskosten verlagen. Belangrijker nog: het maakt de logistieke processen veel flexibeler. Voortaan kunnen we veel sneller inspelen op de behoeften van onze klanten, bijvoorbeeld als ze een promotie voeren.”

In het verleden werden afzonderlijke co-packingactiviteiten in verschillende delen van het magazijn uitgevoerd. “Dankzij onze nieuwe mezzanine bieden wij onze klanten co-packingactiviteiten van topniveau. Bovendien kunnen hier tot 100 werknemers aan de slag in uitstekende werkomstandigheden”, verklaart Monique Van Hoof, Business Unit Director Logistics bij Schenker nv in Willebroek.

De nieuwe co-packingafdeling bestaat uit drie niveaus: in de kelder staan de machines (bv. voor krimpverpakken) en de tweede verdieping is gewijd aan manueel werk en de bouw van displays. Ook worden hier goederen herverpakt. De derde verdieping ten slotte bestaat uit een ontspanningsruimte, kleedkamers, toiletten en een aparte kantine voor de werknemers van de co-packingafdeling. “Alle co-packingactiviteiten worden uitgevoerd door mensen met een beperking die werken voor een beschutte werkplaats en jaren ervaring hebben”, zegt Geert Vanderoy, Branch Manager bij Schenker nv in Willebroek. “Ze zijn echt trots op hun nieuwe werkplek.”

De co-packingactiviteiten bestaan voornamelijk uit het bundelen van twee of meer producten voor speciale promoties, bv. twee pakjes koffie of koekjes met een staaltje van een nieuw product. Nestlé is al jaren klant en laat een groot deel van zijn co-packingactiviteiten uitvoeren op deze afdeling. Sofie Hofman, Head of Supply Chain Operations Belgilux bij Nestlé: “De nieuwe mezzanine toont aan dat DB Schenker bereid is om te investeren in een partnerschap op lange termijn met zijn klanten. Naast de aanzienlijk beperking van onze koolstofvoetafdruk bieden de interne co-packingactiviteiten het voordeel dat we nog beter kunnen inspelen op de toenemende vraag naar flexibiliteit en beschikbaarheid.”

Het ultramoderne FMCG-magazijn van DB Schenker ligt in Willebroek, langs de as Brussel-Antwerpen. Het magazijn van 93.000 m² heeft een opslagcapaciteit van 93.000 palletten en beschikt over vijf verschillende temperatuurzones (van - 22 °C tot + 18 °C, plus omgevingstemperatuur). 

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen tewerk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Willebroek, Zaventem, Zeebrugge en Zwevegem. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten voor de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.


Mezzanine Willebroek

(PDF | 0,04 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 23.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina