. .

The page is printed

Press release

Nieuwe intelligente logistieke oplossingen

Toegevoegde waarde voor de FMCG klanten van DB Schenker dankzij nieuwe intelligente logistieke oplossingen.

(Antwerpen/Willebroek, 12 februari, 2014)
Om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar outsourcingmogelijkheden doorheen de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) leveringsketen heeft Schenker nv, het logistieke dochterbedrijf van DB Schenker in België, ervoor gekozen de toegevoegde waardediensten in zijn zeer moderne FMCG magazijn in Willebroek bij Antwerpen uit te breiden. “Wij streven ernaar voortdurend nieuwe, intelligente en efficiënte oplossingen aan te bieden om aan de verwachtingen van onze FMCG klanten te voldoen”, zegt Ulrich Pütz, Managing Director van Schenker nv. “Het meest recente voorbeeld van deze aanpak is onze investering in een 2.500 m² grote mezzanine die exclusief is voorbehouden voor co-packing activiteiten.”

De mezzanine in het FMCG magazijn in Willebroek bestaat uit drie niveaus met machines, bv. voor het verpakken van goederen in krimpfolie, evenals een zone voor manueel werk, displaybouw en het ompakken. Tenslotte is er nog een andere zone met faciliteiten voor 100 co-packing werknemers. Dankzij deze geavanceerde faciliteit kunnen de FMCG klanten van Schenker nv al hun copacking activiteiten in Willebroek bij één enkele dienstverlener uitvoeren. Tegelijkertijd kunnen ze ook hun CO2-uitstoot en hun administratieve kosten en transportkosten verminderen. Maar bovenal worden de logistieke processen veel flexibeler. Deze bedrijven kunnen nu veel sneller dan voorheen inspelen op de noden van hun klanten inzake promotionele activiteiten. “Onze co-packing activiteiten zijn gewoonweg de beste en een uitstekend voorbeeld van de belangrijke rol die onze toegevoegde-waardediensten spelen, namelijk klanten aantrekken en behouden”, zegt Monique Van Hoof, Business Unit Director Logistics Schenker nv in Willebroek.

Nestlé, dat al heel lang een klant van Schenker nv is, laat een groot deel van zijn producten hier co-verpakken. Sofie Hofman, verantwoordelijke voor Supply Chain Operations Belgilux bij Nestlé: “Met de bouw van deze mezzanine geeft DB Schenker aan dat het bereid is te investeren in langetermijnrelaties met zijn klanten. Naast de aanzienlijke vermindering van onze ecologische voetdruk laat in-huis co-packing Nestlé nog beter toe te anticiperen op de toenemende vraag naar flexibiliteit en beschikbaarheid”.

DB Schenker’s gloednieuwe en zeer moderne FMCG magazijn staat in Willebroek pal op de as Brussel-Antwerpen. Het beslaat een oppervlakte van 93.000 m² en heeft een opslagcapaciteit van 93.000 palletplaatsen met vijf verschillende temperatuurzones variërend van -22°C tot +18°C, inclusief kamertemperatuur.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Nieuwe intelligente logistieke oplossingen

(PDF | 0,04 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 27.06.2014

Overzicht

Naar het begin van de pagina