. .

The page is printed

Press release

Healthcare Competence Center te Brussel

DB Schenker biedt betrouwbare industriespecifieke oplossingen aan in het nieuwe Health Care Competence Center in België

(Antwerpen/Brussel, 3 oktober, 2014)
Met haar nieuwe Healthcare Competence Center te Brussel (Steenokkerzeel) is DB Schenker goed geplaatst om aan de speciale noden uit de farmaceutische en gezondheidsindustrieën te voldoen. “Dankzij onze jarenlange expertise in logistiek voor de gezondheidszorg hebben wij alles in huis om onze klanten veilige en betrouwbare industriespecifieke endto- end-oplossingen te bieden,” stelt Ulrich Pütz, Managing Director bij Schenker nv. “Dit maakt deel uit van het Global Quality Framework Program van DB Schenker, dat focust op de essentiële kwaliteitseisen van de Gezondheids/Farmaceutische industrie.”

Een van de wereldwijde Healthcare Competence Centers van DB Schenker bevindt zich in Brussels Airport, met nauwe banden over de wereldwijde markten, en beschikt over een speciale Pharma Desk voor luchttransport. Een industriële farmaceut met diepgaande kennis van de strenge normen is ter plaatse om te garanderen dat zowel de facilitaire diensten als de gezondheidszorglogistiek de steeds veranderende regels naleeft die consumenten, regeringen, groothandelaars en verdelers opleggen. Het magazijn van DB Schenker Healthcare in Brussels Airport is conform met de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen van GDP (Good Distribution Practices), en Schenker nv kreeg van het Ministerie van Volksgezondheid een licentie om farmaceutische producten op te slaan.

“Onze doelstelling is het ontwikkelen van oplossingen voor de productieketen zodat wij kunnen garanderen dat tijd- en temperatuurgevoelige farmaceutische en gezondheidsproducten veilig en tijdig op hun bestemming aankomen – in België en de rest van de wereld,” legt Eddy Raes, Business Unit Director Airfreight van Schenker nv, uit. “Deze doelstelling bereiken we dankzij ons globale netwerk dat lucht-, zee-, land- en spoortransport combineert met contractlogistiek voor optimale oplossingen. Dat wil zeggen dat wij onmiddellijk en op flexibele wijze kunnen inspelen op de distributiebehoeften van onze klanten.” De gekwalificeerde, opgeleide gezondheidszorgspecialisten van Schenker nv te Brussel maken deel uit van een toegewijd team van meer dan honderd DB Schenker gezondheidszorgexperts over de hele wereld, die globale assistentie bieden.

De diensten omvatten de complete traceerbaarheid van vrachten en correcte opslag en vervoer van gevoelige goederen, door bijvoorbeeld gesloten koelketenoplossingen voor biologische medicatie.

De Pharma cross overslagzone in Schenker nv’s Health Care Competence Center beschikt over speciale ruimtes met temperatuurregeling van 2 tot 8 graden Celsius en van 15 tot 25 graden Celsius.

DB Schenker Logistics breidt voortdurend haar luchtcargodiensten met temperatuurregeling uit. Deze bieden regelmatige koude-ketenvluchten die temperatuurgevoelige farmaceutische producten in directe lijn van Europa naar de USA sturen. De closed-loop koelteketenprocedure garandeert een betrouwbaarder transport van farmaceutische vrachten.

Bovendien wordt de densiteit van QEP (Quality Envirotrainer Provider) geaccrediteerde locaties van Schenker nv, waar Brussel een deel van uitmaakt, opgedreven.

Reefer containers en de DB Schenker Smartbox premium worden gebruikt voor zeetransport met temperatuurregeling over lange afstand, bijvoorbeeld voor zware ladingen. De landtransporten, afhaling en levering, gebeuren in vrachtwagens met temperatuurregeling.

“Met het oog op de steeds veranderende omgeving in de gezondheidssector en het feit dat wettelijke reglementeringen strenger worden, werken wij voortdurend aan de ontwikkeling van al onze diensten en producten voor alle transportvormen zodat wij de beste industriespecifieke oplossingen ontwikkelen,” zegt Catherine Barbier, Vertical Market Manager Healthcare bij Schenker nv.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van
geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker Logistics levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

Healthcare Competence Brussels

(PDF | 0,04 MB)
PDF downloaden

Laatst bijgewerkt: 17.02.2015

Overzicht

Naar het begin van de pagina