. .

The page is printed

eSchenker

eSchenker

De nieuwe eSchenker portal helpt u bij elke stap in het logistieke process op een eenvoudige, naadloze manier en met geautomatiseerde functionaliteiten.

Als een van de toonaangevende internationale leveranciers van geïntegreerde logistieke dienstverlening, biedt DB Schenker een verscheidenheid aan dergelijke elektronische diensten.

Ons wereldwijd informatie- en communicatiesysteem beheert alle verschepingen vanaf de verzender tot ontvanger. Dit systeem, SWORD (Schenker’s Worldwide Online Realtime Data Network), zorgt ervoor dat u het logistieke proces kunt volgen op het tijdstip dat u wenst.

Onze e-services hebben iedere klant iets te bieden. U kunt de modules van het wereldwijde DB Schenker-datanetwerk op een zodanige wijze combineren zoals dit het beste bij uw logistieke concept past.

Advanced tracking
Opvolgingsysteem voor alle wegvervoerzendingen. Via een gebruiksnaam en wachtwoord, krijgt de gebruiker:

  • een overzicht van alle zendingen en de mogelijkheid om hierin te sorteren
  • een overzicht van de events per zending (gecreëerd, opgehaald, gescand, in magazijn, geleverd ...), inclusief de afwijkingen (zending geweigerd, winkel was dicht, goederen beschadigd ...).
  • KPI’s
  • e-POD
  • de foto’s te zien in geval van beschadiging ...

e-Booking
Deze tool geeft u de mogelijkheid om iedere vervoersopdracht (landvervoer, zeevracht en luchtvracht) via het internet te boeken, deur-deur. Na verwerking van deze opdracht, krijgt u een bevestiging en kan u uw zending opvolgen.

e-Scheduling
DB Schenker beschikt over een interactief online schedulingsysteem waarbij u precies kan nagaan welke lijndiensten DB Schenker aanbiedt (terminal-terminal) en de transittijd. Wanneer u ingeeft op welke dag uw zending beschikbaar is, krijgt u een overzicht van de standaard leverdata.

Barcode
DB Schenker voorziet iedere zending van een EAN128-barcode die op cruciale punten in de logistieke keten wordt gescand. Op die manier kan iedere zending tot op detail gevolgd worden. Afwijkingen worden door het systeem onmiddellijk opgespoord zodat er correctieve maatregelen kunnen genomen worden. Het is dankzij deze barcodes dat de events kunnen gekoppeld worden aan de zendingen en in de verschillende trackingsystemen zichtbaar worden.

EDI
Met deze sterke tool kan DB Schenker alle mogelijke berichten in om het even welke standaard (XML, Edifact, SAP, Word, Excel ...) en via om het even welke communicatie (e-mail, ftp, provider ...) lezen en omzetten naar het eigen formaat. Omgekeerd kan DB Schenker het antwoordbericht naar u terugsturen in het gewenste formaat.

Prijsaanvraag
Via e-Schenker kan u een prijsaanvraag indienen voor een specifiek transport, zowel voor landvervoer, lucht- als zeevracht.

Laatst bijgewerkt: 05.05.2017

Naar het begin van de pagina