. .

The page is printed

Profiel

Wereldwijde supply chain op maat voor elke klant

Groeiend en wereldwijd: DB Schenker heeft uitgebreide ervaring als geïntegreerde logistiek dienstverlener. Expertteams verbinden de servicemodules tot complexe waardeketens.

DB Schenker ondersteunt handel en industrie via landtransport, lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management bij de wereldwijde uitwisseling van goederen. Zo’n 66.000 medewerkers in circa 2.000 locaties wereldwijd genereerden in 2015 een omzet van 15,451 miljard euro.

Als specialist in Europees landtransport, zowel over de weg als per spoor, verbindt DB Schenker alle belangrijke economische regio’s in meer dan veertig Europese landen via een fijnmazig netwerk van vaste lijndiensten. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in wereldwijde lucht- en zeevrachtoplossingen en logistieke diensten. Geïntegreerde logistieke centra op strategische knooppunten van goederenstromen vormen een effectieve link tussen alle vrachtvervoerders en bieden een brede reeks aan value added services. DB Schenker staat op logistieke topposities binnen de sectoren automotive, hightech, consumentengoederen, beurslogistiek, speciale transporten en logistieke diensten voor grote sportevenementen.

Europees Landtransport
Met ongeveer 24.000 medewerkers op 730 locaties is DB Schenker de nummer 1 in Europees landtransport. De belangrijkste economische regio’s in zo’n veertig Europese landen vormen een netwerk met circa 32.000 vaste lijndiensten per week. DB Schenker biedt zijn klanten tijd- en kostenefficiënte services voor groupage, deelladingen en complete ladingen. Daarnaast bieden we interessante services gebaseerd op spoorvervoer voor de Europese en transcontinentale markt, gebruikmakend van de voordelen van spoor- en vrachtwagenvervoer. Met ons fijnmazige Europese netwerk bieden we alle diensten vanuit één organisatie volgens uniforme, gecertificeerde en hoge kwaliteitsnormen – van Spanje en Portugal tot de Oeral en van Finland tot Sicilië, Roemenië en Turkije.

Zee-/Luchtvracht
Met een marktpositie op nummer 3 in luchtvracht en zeevracht is DB Schenker een van de marktleiders op wereldniveau. Wij bieden een volledige reeks aan diensten in wereldwijde lucht- en zeevracht. Met circa 20.000 medewerkers zijn wij wereldwijd actief op 800 locaties. DB Schenker organiseert zo’n 1.200 chartervluchten per jaar en verbindt hubs op alle continenten een aantal keer per week volgens een vluchtschema en met gegarandeerde capaciteit. Als een van de pioniers in de luchtvrachtsector is DB Schenker leidend in innovatieve luchtvrachtconcepten.

Contractlogistiek/SCM
In contractlogistiek, met bijna 20.000 medewerkers in zo’n 570 locaties en met meer dan 7,7 miljoen vierkante meter aan warehouseruimte in ruim 50 landen op alle continenten, biedt DB Schenker logistieke oplossingen op maat. Wij staan daarmee op een vijfde plaats als wereldspeler in contractlogistiek. Onze uitgebreide portfolio bestaat uit maatwerkoplossingen voor bedrijven in de sectoren automotive, consumentengoederen, elektronica, industrial en healthcare. De services die wij bieden omvatten alle stadia in de waardeketen, van inkoop, productie en distributielogistiek tot after-sales service. Onze kerncompetentie is het plannen en uitvoeren van complexe wereldwijde supply chains.

Kencijfers: 2015 Jaarverslag

Omzet (miljoen euro)

15.451

Aantal medewerkers (in FTE per 31 december 2015)

66.327

Locaties

2.000

Zendingen in Europees landtransport (x 1.000)

101.703

Luchtvrachtvolume (export) (x 1.000 t)

1.128

Zeevrachtvolume (export) (x 1.000 TEU)

1.942

 

Laatst bijgewerkt: 18.03.2016

Naar het begin van de pagina