. .

Investeren in de toekomst

Economie

DB biedt als marktleider eersteklas logistieke en mobiliteitsoplossingen aan zijn klanten. Een winstgevende groei en onze voortdurende focus op klanten en kwaliteit zijn de belangrijkste strategische gebieden waarmee we deze positie kunnen borgen.

Het succes van onze onderneming bestaat uit meer dan alleen economische prestaties. Daarom willen we een evenwicht vinden tussen de economische, sociale en ecologische pijlers van ons bedrijf.

Deutsche Bahn wil in 2020 een winstgevende marktleider zijn. DB Schenker, divisie Transport en Logistiek van de Deutsche Bahn Group, speelt hierin een belangrijke rol. Strategiefocus ligt daarbij op zowel groei en winstgevendheid als voortdurende focus op klanten en kwaliteit.

Groei en rentabiliteit
De groei en rentabiliteit van een bedrijf zijn fundamenteel voor succes op lange termijn. Dankzij een gezonde financiële basis en goede economische prestaties is DB Schenker in staat om te investeren in nieuwe banen, in de expertise van zijn medewerkers en in nieuwe activiteiten. Zo kunnen wij onze positie als marktleider in logistiek en transport handhaven en versterken.

DB Schenker heeft al een sterke positie in alle marktsegmenten - Europees railvervoer en wegtransport, lucht- en zeevracht, en contractlogistiek. Om deze positie te behouden en verder uit te bouwen, blijven wij continu verbeteren. Zoals het moderniseren van onze IT-infrastructuur en het ontwikkelen van producten met een winstgevende marge.

Focus op klant en kwaliteit
Bij DB Schenker doen we er alles aan om onze kernactiviteiten uit te breiden, met een focus op voortdurende verbeteringen aan onze processen en producten. Tegelijk willen we onze geïntegreerde producten en diensten uitbreiden en ons internationale vervoersnetwerk versterken. Innovatieve industrieoplossingen en key account management afgestemd op deze oplossingen, ondersteunen klanttevredenheid op korte en lange termijn. Concurrentievoordeel wordt bepaald in het vermogen om de verschillende transportmiddelen en hun sterke punten op het vlak van snelheid, capaciteit en milieuaspecten op een slimme manier met elkaar te combineren.

Met zijn dichte netwerk is DB Schenker Rail nu al de belangrijkste dienstverlener voor spoorvrachtvervoer in Europa. We kunnen onze klanten alles-in-eenproducten en -diensten aanbieden van een constant hoge kwaliteit. Zo konden we de voorbije jaren ons marktaandeel in Europa vergroten en zijn we van een nationale netwerkaanbieder uitgegroeid tot een Europese onderneming voor vrachtvervoer per spoor. DB Schenker Logistics staat voor onze wereldwijde logistieke activiteiten – inmiddels zijn we een van de toonaangevenden ondernemingen in deze bedrijfstak. Onze klanten kunnen voor al hun logistieke en transportvragen terecht bij één enkele dienstverlener. 

Laatst bijgewerkt: 12.01.2016

Naar het begin van de pagina