. .

The page is printed

SENT systeem Polen

Eind maart wordt in Polen het controle systeem SENT in gebruik genomen. Dit systeem geeft de Poolse autoriteiten mogelijkheid om in- en uitvoer van een aantal vooraf vastgestelde goederen te monitoren, wanneer deze geen douanebestemming hebben.

Het systeem heeft als doel om BTW fraude terug te dringen. De nieuwe regels betreffende dit systeem gelden naast Land transport ook voor Air, Shortsea en Multimodaal transport.

Welke goederen vallen in de SENT procedure?
Het SENT systeem geldt voor goederen met de onderstaande codes. Kijk voor de uitgebreide omschrijvingen en de bijbehorende limieten in de PDF die u hiernaast kunt downloaden.

Goederencodes: 3403, 2710, 2905, 2707, 2917, 3824, 3826, 2207, gedenatureerde alcohol, ruwe tabak.

Zendingen naar Polen:
Wanneer u goederen die binnen de SENT regelgeving vallen met DB Schenker naar Polen laat vervoeren, dan bent u verplicht het SENT applicatienummer in uw boeking te vermelden. Dit nummer moet door de ontvanger in Polen aangevraagd worden in het SENT systeem en is 10 dagen geldig.

U kunt het applicatienummer vervolgens in uw boeking opgeven in het veld ‘Merken en nummers’. Zonder SENT nummer kunnen we uw goederen niet naar Polen versturen. 

Zendingen uit Polen:
Wanneer u goederen die binnen de SENT regelgeving vallen uit Polen importeert en u plaatst de boeking bij DB Schenker, dan moet de verzender in Polen u voorzien van een SENT applicatienummer. Dit nummer moet u vermelden in uw boeking. Wanneer de verzender de boeking zélf bij DB Schenker plaatst, dient hij dit nummer zelf bij de boeking te vermelden. Zonder SENT nummer kan de zending niet geladen worden.

Heeft u nog vragen, neem contact op met de customer service of uw contactpersoon bij DB Schenker.

Laatst bijgewerkt: 03.04.2017

Naar het begin van de pagina