. .

The page is printed

Tilburg, 30 juni 2015

DB Schenker levert Bike Art Stork voor Grand Départ

DB Schenker Logistics Nederland heeft onlangs de eerste zending buitenlandse kunstfietsen afgeleverd bij Stork, technisch partner van de Grand Départ Utrecht 2015, de officiële start van de 102e Tour de France.

Medewerkers van Stork hebben deze kunstobjecten gemaakt in het kader van het interne Bike Art programma. Zij werden uitgedaagd om met restafval een creatieve invulling te geven aan het concept ‘fiets’. Dit resulteerde in 31 creaties vanuit de hele wereld. De 18 regiofinalisten mogen hun ‘bike’ tentoonstellen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens de Grand Départ.

Gijs Vrenken, Corporate Communications Manager Stork: “Het is mooi om te zien dat het project collega’s van over de hele wereld met elkaar verbindt. Om alle objecten veilig en op tijd in Nederland te krijgen zijn we op zoek gegaan naar de juiste logistieke partner. Omdat DB Schenker vestigingen heeft in alle landen waar Stork operationeel is, was de keuze snel gemaakt. Het is prettig dat we in Nederland één aanspreekpunt hebben dat de logistieke processen over de hele wereld coördineert.”

“De kunstobjecten moesten in het land van herkomst zorgvuldig in kisten worden verpakt. In nauw overleg zijn ze vanuit de hele wereld naar Schiphol verstuurd. Natuurlijk is logistiek onze core business, maar dit is toch wel een bijzonder en uitdagend project - ook voor ons”, aldus Nicole Biesheuvel, Director Sales, Marketing & Communication, DB Schenker Logistics Nederland.

Op woensdag 17 juni arriveerde bij het hoofdkantoor van Stork in Utrecht een truck met daarin de overgevlogen inzendingen uit de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië. De zending uit Colombia volgde later. Deze fietsen worden met twaalf andere inzendingen uit Nederland, België, en Schotland in de Jaarbeurs tentoongesteld tijdens de Grand Départ. De Bike Art expositie is gratis te bezoeken vanaf 1 tot en met 4 juli tijdens de openingstijden van de Jaarbeurs.

In Nederland is DB Schenker Logistics een van de marktleiders. Met zo’n 3.000 medewerkers, 22 logistieke centra en kantoren op 18 strategische locaties, biedt DB Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. 

Afbeelding vergrotenBike Art 1, DB Schenker Logistics Nederland

Bike Art 1 (JPG | 1,77 MB)
Afbeelding vergrotenBike Art 2, DB Schenker Logistics Nederland

Bike Art 2 (JPG | 0,26 MB)
Afbeelding vergrotenBike Art 3, DB Schenker Logistics Nederland

Bike Art 3 (JPG | 0,39 MB)Laatst bijgewerkt: 17.03.2016

Naar het begin van de pagina