. .

The page is printed

Tilburg, 1 december 2016

DB Schenker biedt exclusieve one-stop railgroupagedienst naar China

DB Schenker is onlangs een railgroupagedienst vanuit Europa naar China gestart. Deze nieuwe Eurasia-service combineert het efficiënte DB Schenker-wegtransportnetwerk met de wekelijkse treinverbinding naar Wuhan.

Al sinds 2008 verbindt DB Schenker China en Europa via het spoor: eerst met dedicated spoorshuttles, enkele jaren later met een FCL-dienst en nu ook met LCL-diensten westbound én eastbound.

In navolging van het succes van de westbound-railgroupagedienst die DB Schenker afgelopen jaar opstartte, heeft de logistiek dienstverlener deze deur-deur-service in omgekeerde richting uitgebreid.

Rien Gulden, Head of Multimodal Solutions bij Schenker Logistics Benelux: “DB Schenker is de eerste logistiek dienstverlener die een eastbound railgroupagelijndienst volledig in eigen beheer aanbiedt. Onze klanten hebben slechts één aanspreekpunt voor het transport van hun groupage- en deellading naar verschillende Chinese bestemmingen. Via ons fijnmazige wegtransportnetwerk halen we de LCL-goederen op in heel Europa, om ze vervolgens te consolideren in Hamburg. Daar worden de LCL-containers op onze China Train geladen die elke zaterdag naar Wuhan vertrekt. In China handelt Schenker het hele traject af, van inklaring tot eindaflevering bij de Chinese klant.”

Met een transittijd van 19 dagen vormt de LCL-China Train een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor de minder snelle LCL-zeevrachtoplossing en de duurdere luchtvrachtoptie.

Door stelselmatig zijn spooraanbod tussen Europa en Azië te verbeteren op het vlak van kosten, transittijden en services, heeft DB Schenker een leiderspositie verworven op de Trans-Euraziatische spoorcorridor. Voor deze ‘boost’ in het railgoederenvervoer nam DB Schenker afgelopen zomer de AFLAS in ontvangst, de Asian Freight, Logistics and Supply Chain Award voor de Best Rail Freight Service Provider in Azië.

In de BeNeLux behoort Schenker tot de top 3 in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 28 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, supply chain management en beurs- en contractlogistiek. Samen met de negen andere clusters in Europa, vormt Schenker Logistics BeNeLux regio Europa.

Laatst bijgewerkt: 13.01.2017

Naar het begin van de pagina