. .

The page is printed

Klimaatbescherming

In 2020 per zeevrachtcontainer 20% minder CO2

DB Schenker en Maersk Line ondertekenen samenwerkingsovereenkomst. "Deze samenwerking is een mijlpaal in klimaatbescherming," aldus Dr. Karl-Friedrich Rausch, Chief Sustainability Officer bij Deutsche Bahn AG

(Berlijn/Kopenhagen, 22 january 2015)

DB Schenker Logistics en Maersk Line hebben een strategische overeenkomst ondertekend voor zes jaar met betrekking tot het verminderen van CO2-uitstoot via zeevracht. De samenwerking benadrukt de gezamenlijke inzet voor duurzame groei. Maersk Line verbindt zich tot het verminderen van CO2-uitstoot met 20% in vergelijking tot het niveau 2014 voor iedere container die in opdracht van DB Schenker Logistics wordt verscheept tussen nu en 2020.

"Dit is de eerste overeenkomst tussen een wereldwijde logistiek dienstverlener en een containerrederij," zegt Dr. Karl-Friedrich Rausch, Chief Sustainability Officer van Deutsche Bahn AG en Management Board Member voor Transport en Logistiek bij DB Mobility Logistics AG. "Maersk Line is een belangrijke partner voor ons. Samen kunnen we onze vrachtvolumes laten groeien en onze verantwoordelijkheid delen als het gaat om klimaatbescherming. De overeenkomst is een mijlpaal omdat we zo duurzaamheidsaspecten ook in onze zakelijke relatie integreren."

Het doel van de zesjarige overeenkomst is klanten bewust te maken van de mogelijkheden in duurzaam transport. Maersk Line is de voorkeurspartner van DB Schenker. Maersk Line investeert in state-of-the-art, brandstofzuinige schepen en het dienstennetwerk en bedrijfsproces zijn zo ingericht dat aan de hoogste normen wordt voldaan. Dit zorgt voor een totale vermindering van uitstoot. Bovendien kan Maersk Line de milieuverbeteringen per vervoerde container analyseren.
"Het partnership stimuleert meer transparantie in duurzaam containervervoer, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke duurzaamheidsverbeteringen in de hele industrie," aldus Vincent Clerc, Chief Trade and Marketing Officer bij Maersk Line. "Door het integreren van duurzaamheidsfactoren bij inkoopbeslissingen, streven we gezamenlijk naar fundamentele verandering in het inkoopproces van containervervoer."

DB Schenker is een van de logistieke marktleiders wereldwijd. De logistieke divisie van Deutsche Bahn heeft een netwerk in bijna 140 landen en bedient zo'n 700.000 klanten. De Business Unit Zeevracht van DB Schenker behandelde circa 1,9 milljoen TEU's (twenty-foot equivalent units = containers) in 2013, waarmee het bedrijf wereldwijd de tweede plaats inneemt op basis van vervoerd volume.

Maersk Line is de grootste containerrederij ter wereld. Maersk Line verscheept jaarlijks met 580 containerschepen zo'n 11 milljoen complete containers over de wereld. In totaal werken er 7.000 zeevarenden en 25.000 landmedewerkers. Maersk Line is onderdeel van de Maersk Group, met hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken.

Laatst bijgewerkt: 17.03.2016

Naar het begin van de pagina