. .

The page is printed

Amsterdam, 28 januari 2016

‘Baas van morgen’ bij Schenker Logistics Schiphol

Honderd kinderen aan het roer van Nederlandse multinationals.

Op donderdag 28 januari 2016 nemen honderd kinderen voor één dag de positie over van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren van succesvolle organisaties in Nederland. ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC. Deze non-profitorganisatie zet zich in voor kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. De kinderen hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. 

Tijdens ‘Baas van Morgen’ ervaren de kinderen hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met dit initiatief willen JINC en alle deelnemende bedrijven laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Een netwerk en een rolmodel kunnen daarbij helpen. Joep Bruijs, Senior Vice President, BU Air Freight bij Schenker Logistics Nederland is één van de ruim honderd ‘bazen’ uit het hele land die meedoen aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. Andere ‘bazen’ die voor één dag hun stoel beschikbaar stellen zijn o.a. Gerrit Zalm (ABN AMRO en voormalig Minister van Financiën), Daniel Ropers (BOL.com), Jeannine Peek (Dell), Eberhard van der Laan (Burgemeester Gemeente Amsterdam) en Taco Rijssemus (KRO-NCRV, Nederlandse omroep).

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Eindhoven, Kennemerland en Den Haag krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken. Bij Schenker Logistics Nederland staat Joep Bruijs, Senior Vice President, BU Air Freight zijn stoel tijdelijk af aan Danil Guerrero, derdejaarsleerling vmbo TL.

JINC
In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Elk kind heeft dromen en talenten, maar als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen en veel werkloosheid, krijg je nauwelijks kans om deze waar te maken en sta je er vaak alleen voor. JINC zet zich in voor kinderen tussen de acht en zestien jaar die opgroeien in sociaaleconomische achterstand. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans op een betere toekomst. Zij leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Jaarlijks bereikt JINC ruim 37.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo. JINC is een non-profitorganisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven en kantoren heeft in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Kennemerland, Almere, Den Haag en Brabant.

Meer informatie over JINC: www.jinc.nl

Laatst bijgewerkt: 02.12.2016

Naar het begin van de pagina