. .

The page is printed

Jongerenakkoord

Bedrijven investeren in jongeren

Een voorhoedegroep van 26 bedrijven gaat investeren in jongeren door vacatures voor starters, extra leerbanen en stages te bieden.

Ook stellen ze hun medewerkers en hun kennis en expertise beschikbaar om het netwerk van jongeren te vergroten of om migrantenjongeren als bedrijfsmentor te coachen.

Dit hebben de bedrijven tijdens de start van de WerkWeek in Den Haag afgesproken met minister Asscher en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, in het “Jongerenakkoord”.

Bedrijven als Thales Nederland, Hilton, Unilever, Schenker Logistics Nederland, VNO-NCW Midden & MKB Midden, Tata Steel, Nestlé Nederland, Koninklijke Metaalunie, Coca-Cola Enterprises Nederland, Samsung, MBKMACH3 Limburg, de Rijksoverheid, KPN, FrieslandCampina, Capgemini, Albron, Nuon, Philips, ABN AMRO, Albert Heijn, Siemens, Gemeente Den Haag, Rabobank, Randstad Nederland, Schiphol Group en de Belastingdienst gaan zich te komende tijd inzetten om de kansen voor jongeren op werk te vergroten. Ook sporen ze andere bedrijven waarmee ze samenwerken aan om een actieve bijdrage te leveren aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Afbeelding vergrotenSterkTeam, SterkTeam

Minister Asscher: “Hoewel de Nederlandse economie tekenen vertoont van een voorzichtig herstel betekent dit nog geen nieuwe banen. Deze bedrijven laten op vele manieren zien hoe ze van waarde kunnen zijn voor de toekomst van jongeren in Nederland en het vergroten van kansen voor jongeren op werk.”

Mirjam Sterk: “De huidige tijd vraagt om creatieve oplossingen. Bedrijven doen het niet alleen, maar vragen ook klanten, toeleveranciers en regionale vestigingen hun bijdrage te leveren. Hiermee krijg je een beweging op gang, waardoor meer bedrijven in Nederland zich verantwoordelijk gaan voelen om de jeugdwerkloosheid te bestrijden”.

De ondertekening is onderdeel van de landelijke WerkWeek, waarbij meer dan 100 activiteiten plaatsvinden in heel Nederland om de kansen voor jongeren op werk te vergroten.

Laatst bijgewerkt: 28.01.2016

Naar het begin van de pagina