. .

The page is printed

Koplopers Taalakkoord

DB Schenker Logistics zet in op Taal

Vandaag hebben bijna 30 werkgevers bij HWW Zorg in Den Haag in het bijzijn van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een akkoord gesloten over bevordering van taalvaardigheid op de werkvloer.

(Den Haag, 27  januari 2015) De ondertekenaars komen uit verschillende branches waaronder de voedingsmiddelenindustrie, schoonmaak, logistiek, chemie, afvalverwerking, zakelijk dienstverlening, uitzendbranche, de rijksoverheid en de gezondheidszorg. Doel van het taalakkoord is om ook andere werkgevers en werknemers te stimuleren zich in te zetten voor taalontwikkeling op de werkvloer.

“Aandacht voor permanent verbeteren en continue persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke facetten in onze bedrijfsvoering”, aldus Paul Boers, director human resources bij DB Schenker Logistics Nederland. “Daar hoort een goede taalbeheersing bij. Taal speelt niet alleen een belangrijke rol voor goede communicatie en een prettige werksfeer, maar zeker ook om een veilige werkomgeving en een uitstekende dienstverlening naar onze klanten te kunnen garanderen. Door aandacht te besteden aan taalbeheersing en taalgebruik zien we onze medewerkers groeien. En daar worden zowel het bedrijf als onze medewerkers beter van.”

Afbeelding vergrotenWij zetten in op Taal, Ministerie S&W

Taalakkoord: zet in op Taal!
Zo’n anderhalf miljoen mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. De helft hiervan heeft een baan. Dagelijkse werkzaamheden zoals het invullen van formulieren, lezen van veiligheidsinstructies, versturen van e-mails of communiceren met collega’s en klanten kunnen voor hen een grote opgave zijn. Zonder voldoende taalbeheersing is verdere ontwikkeling van een medewerker vaak lastig. De sleutel om dit te doorbreken ligt bij werkgevers en werknemers.

De ondertekenaars van het Taalakkoord zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen. 

Inzetten op taal loont en geeft energie
Via de 29 koplopers die vandaag in Den Haag bijeen waren wordt geprobeerd om komend jaar 300 andere werkgevers te bereiken. Tijdens de bijeenkomst van vandaag liet gastheer HWW Zorg zien dat investeren in taal impact heeft op werknemers, werkgevers en ook cliënten. Capgemini toonde aan dat een deel van het profijt voor de werkgever ook in geld kan worden uitgedrukt en dat het loont om in taalvaardigheid te investeren. En A-ware gaf voorbeelden van hoe de taal leren innovatief en leuk kan zijn. Dat werkt het best met een goede mix tussen bijvoorbeeld e-learning, taalcoaching, individuele en groepslessen.

Laatst bijgewerkt: 17.03.2016

Naar het begin van de pagina