. .

The page is printed

DB Schenker Logistics Official Partner Volleybalfederatie

DB SCHENKERsportsevents, heeft een tweejarige overeenkomst gesloten met FIVB. Meer dan 220 nationale verenigingen en een volle evenementenagenda voor de aankomende twee jaar vragen om logistieke oplossingen en services.

DB Schenker als ‘Official Logistics and Freight Forwarding Supporter of the FIVB’ gaat dit enorme project op zich nemen. Van planning, vervoer en afhandelen van douaneformaliteiten tot distributie van de operaties en aanwezigheid ter plaatse bij grote evenementen voor de FIVB .

Met de uitgebreide ervaring van DB Schenker in grote internationale sportevenementen heeft FIVB een ervaren partner in huis. Zo waren we betrokken bij de Olympische en Paralympische Spelen in o.a. Sochi, Londen, Vancouver, Beijing, Torino en Athene, het WK Voetbal in Brazilië, Zuid-Afrika en Duitsland, en bij vele WK en World Cup evenementen.

Een van de topevenementen op de FIVB-kalender is het Wereld Kampioenschap Beachvolleybal in Nederland van 26 juni tot en met 5 juli.
Het WK in een notendop

  • Vier unieke locaties: Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein), en Rotterdam (ss Rotterdam) worden omgetoverd tot beachstadions.
  • 96 deelnemende teams
  • 12 pools met vier teams
  • 104 matches

Side event

Op 27 juni vond een wereldrecordpoging Beachvolleybal in Scheveningen plaats. Amateurteams konden zich inschrijven voor dit event. Ook DB Schenker Logistics Nederland was vertegenwoordigd met een team bestaande uit personeelsleden vanuit alle business units. Het record is gehaald met maar liefst 2355 beachvolleyballers was dit aantal ruim voldoende om het oude record met 1610 deelnemers, op naam van Canada, te overtreffen.

Meer over FIVB
FIVB (Fédération Internationale de Volleybal) is het officiële bestuursorgaan en verantwoordelijk voor alle vormen van volleybal op een wereldniveau. In nauwe samenwerking met de nationale federaties en particuliere ondernemingen heeft de FIVB als doel om volleybal te ontwikkelen tot een wereldsport door middel van planning en organisatie van wedstrijden, marketing en ontwikkeling van activiteiten op wereldwijd niveau. De FIVB is onderdeel van de Olympische Beweging, die bijdragen aan het succes van de Olympische Spelen. www.fivb.org

Laatst bijgewerkt: 17.03.2016

Naar het begin van de pagina