. .

The page is printed

Eco Solutions

Duurzame logistiek

Groene, duurzame logistiek is een grote bekommernis in de hele logistieke sector. En dat gaat van elektrische mobiliteit en de duurzame bouw van logistieke infrastructuur tot een betere organisatie van de goederenstroom.

Als aanbieder van milieuvriendelijke logistieke en transportdiensten, waaronder CO₂-vrije, koolstofarme en koolstofneutrale oplossingen via investeringen in producten ter bescherming van het klimaat, heeft DB Schenker groene logistiek tot een deel van zijn bedrijfsfilosofie gemaakt.

Sinds 2010 biedt DB Schenker zijn klanten onder het label Eco Solutions milieuvriendelijke oplossingen voor elke vervoerswijze – (van spoor- en landvervoer tot lucht- en zeevervoer) en – voor opslaglogistiek. Deze oplossingen maken het mogelijk om de CO₂-uitstoot in de hele toeleveringsketen te voorkomen, beperken of compenseren. Zo krijgen klanten dankzij Eco Plus bijvoorbeeld de mogelijkheid om hun vracht CO₂-vrij te vervoeren op alle Duitse wegen. De energie die nodig is voor het transport, wordt volledig geleverd door hernieuwbare elektriciteit uit Duitsland. Het resultaat: helemaal geen CO₂-uitstoot.

Deze filosofie komt tot uiting in de ECO₂PHANT, die precies toont hoeveel van hun koolstofuitstoot onze klanten kunnen beperken dankzij DB Schenker Logistics. De ECO₂PHANT is de maateenheid voor milieubescherming van het bedrijf. Elke ECO₂PHANT staat voor vijf ton koolstofdioxide die de atmosfeer niet ingaat – ongeveer evenveel als het gemiddelde gewicht van een echte olifant.

Laatst bijgewerkt: 26.10.2015

Naar het begin van de pagina