. .

The page is printed

Speciale producten

Goederentransportverzekering

Een juiste verzekering voor uw goederentransport is maatwerk. Vervoert u zendingen via Schenker Logistics Nederland B.V., dan kunnen wij u hierbij adviseren en desgewenst uw verzekering regelen.

Wij bieden u een scherpe premie en een snelle afwikkeling bij onverhoopte schade. Dat scheelt u een hoop administratieve rompslomp.

In de praktijk blijkt dat veel goederentransportrisico’s niet of onvoldoende zijn afgedekt. Verladers gaan er vaak ten onrechte van uit dat goederen tijdens het transport al verzekerd zijn. Dit is per definitie niet het geval. Bij wettelijke regelingen, zoals CMR, Hague-Visby en Montreal, gaat het niet om verzekeringen, maar om het definiëren van de spelregels in het vervoer, waaronder aansprakelijkheid.

Waarom een goederentransportverzekering?
Van alle vervoersbewegingen over de gehele wereld verloopt ruim 99% zonder problemen. Toch kunnen transportrisico’s groot zijn. Goederen kunnen beschadigd raken of verloren gaan bij een verkeersongeval. Ook laad-losmanipulaties, brand, klimatologische invloeden en diefstal behoren tot de risico’s.

Schades die tijdens het transport via land, zee of lucht ontstaan, zijn niet zomaar te verhalen op de vervoerder. De aansprakelijkheid van de vervoerder is beperkt en soms zelfs uitgesloten. Schades of vermissing kunnen uw handelsverkeer dus ernstig verstoren. Een goederentransportverzekering dekt dit risico geheel af, ongeacht de aansprakelijkheid.

Via Schenker Logistics Nederland B.V. altijd de juiste verzekering tegen een scherpe premie!

Laatst bijgewerkt: 31.12.2015

Naar het begin van de pagina