. .

The page is printed

Werk samen met ons aan de toekomst

Stageprogramma's

Wil je graag diepgaand inzicht krijgen in onze activiteiten in Maleisië? Wil je belangrijke klanten uit de hightechindustrie in de VS ontmoeten? Met ons programma Talents@DB Schenker ontdek je de hele wereld van de logistiek.

Werk samen met ons aan een toekomst in de wereld van de logistiek:

Schema

Het internationale stageprogramma Talents@DB Schenker begint met een introductieweek waarin je de andere stagiairs ontmoet en je een eerste indruk van de onderneming opdoet. Tijdens de 18 maanden durende stageperiode word je ingezet in alle onderdelen van onze onderneming. Bovendien bieden periodes in het buitenland je de gelegenheid om inzicht te krijgen in onze internationale bedrijfscultuur.

Vereisten

Voor ons stageprogramma Talents@DB Schenker zijn we op zoek naar gemotiveerde afgestudeerden. Je diploma's, werkervaring en persoonlijkheid spelen een belangrijke rol in het selectieproces.

Concrete vereisten: 

  • Een goed tot zeer goed diploma, bij voorkeur met logistiek als hoofdvak
  • Ervaring in de logististieke sector via stages en/of eerdere werkervaring
  • Gevorderde kennis Engels en basiskennis van de Duitse taal
  • Kennis van andere talen is een plus
  • Goede interpersoonlijke en interculturele vaardigheden (stages in het buitenland enz.)
  • Ondernemersgeest en onafhankelijkheid
  • Gevorderde analytische vaardigheden en geconceptualiseerde denkwijze     
  • Goede communicatieve en klantgerichte vaardigheden
  • Vaardigheid in werken met MS-Office
Wat je zult ontdekken

Je krijgt inzicht in onze internationale bedrijfscultuur en de bedrijfsonderdelen: Lucht- en Zeevracht, Landtransport, Key Account Management/Sales, Contractlogistiek/SCM, Finance, HR en IT. Je wordt ingezet op ons hoofdkantoor in Essen (Duitsland) en in onze dochterondernemingen wereldwijd. Zo krijg je een overzicht van de complexiteit van de sector en heb je de gelegenheid om je eigen netwerk op te bouwen binnen ons bedrijf.
'On-the-job' maak je kennis met onze verschillende bedrijfsactiviteiten en krijg je de kans om internationale werkervaring op te doen. Tussendoor krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan verdere opleidingen ('off-the-job') om bijvoorbeeld jouw projectmanagement- en presentatievaardigheden te verbeteren. Verscheidene workshops maken je vertrouwd met onze logistieke processen en methodes.
Voor de start van het programma heb je de afdeling gekozen waar je de eerste zes maanden werkzaam bent. Daarna leer je ook onze andere business units kennen.

Laatst bijgewerkt: 03.02.2016

Naar het begin van de pagina