. .

The page is printed

Je volgende carrièrestap bij Schenker?

Solliciteren

Werken in de logistiek: kijk voor alle openstaande vacatures in ons actuele overzicht.

Waarom ben jij belangrijk voor ons
Wij zijn altijd op zoek naar ondernemende nieuwe collega’s die graag in een team samenwerken. Bij Schenker Logistics Nederland ben je als team gezamenlijk verantwoordelijk voor je werk. Vanzelfsprekend staan klantgerichtheid en kwaliteit voorop. Maar samen een moeilijke opdracht tot een goed einde brengen, geeft nog een extra kick. Naast alle inspanningen is er tijd voor ontspanning en gezelligheid. Zoals deelname aan de personeelsvereniging of teamuitjes.

Sollicitatieprocedure
Wil je solliciteren op een vacature bij Schenker Logistics Nederland? Kijk dan in ons vacatureoverzicht. Zie je in het overzicht geen passende mogelijkheden, maar wil je toch graag op de hoogte blijven van alle toekomstige vacatures? Maak dan een job alert in ons vacatureoverzicht aan. Zodra wij een nieuwe vacature hebben die past binnen het door jou opgestelde profiel, ontvang je een e-mail.

Eerste selectie
De corporate recruiters maken een eerste selectie. Sluiten je cv en motivatie voldoende op de functie aan, dan gaat je sollicitatie ter beoordeling naar de lijnmanager. De eerste selectie neemt maximaal twee weken in beslag. Je hoort binnen deze termijn of we je willen uitnodigen voor een gesprek. Voor een open sollicitatie is dit drie weken.

Gesprek
Dit gesprek vindt plaats op de vestiging waar de vacature vacant is. Je hebt een gesprek met de lijnmanager en de hr-adviseur of recruiter. Afhankelijk van de zwaarte van de functie vindt er nog een tweede of derde gesprek plaats. Voor specialistische functies maken wij in sommige gevallen gebruik van een assessmentbureau.

Arbeidsvoorwaarden
Zodra zowel de kandidaat als wij enthousiast zijn en hebben uitgesproken met elkaar verder te willen gaan, gaan wij over tot een voorstel. Hierin staan onder andere de volgende aspecten: salaris, werktijden, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en overige zaken betreft een mogelijke indiensttreding binnen Schenker Logistics Nederland. Dit voorstel spreken we telefonisch of in een persoonlijk gesprek met je door.

Screening (PES)
Voor de veiligheid van ons bedrijf en de medewerkers, vindt er altijd een ‘pre-employment screening’ plaats. Een positieve screening is voorwaarde om bij ons aan de slag te gaan. Een onafhankelijk extern bureau voert de screening uit en checkt op een strafrechterlijk arbeidsverleden. Deze screening lichten we tijdens het sollicitatieproces nader toe.

Wij streven ernaar om jouw sollicitatie op een snelle en zorgvuldige manier te behandelen. Mocht je vragen hebben over jouw sollicitatie of een vacature, neem dan contact op met een van de corporate recruiters.

Laatst bijgewerkt: 14.12.2016

Naar het begin van de pagina