. .

The page is printed

Young DB Schenker

Young DB Schenker is een netwerk van jonge, hoogopgeleide werknemers bij Schenker Logistics Nederland B.V. Samen met gelijkgestemden bouw je verder aan je netwerk en maak je kennis met de verscheidenheid van ons bedrijf.

Je leert zo ‘young potentials’ in andere vestigingen en andere werkvelden kennen. We bieden je de mogelijkheid om te werken aan praktische en sociale vaardigheden tijdens masterclasses, bedrijfsbezoeken en projectopdrachten. Via bestuursfuncties bij YDBS kun je je organisatorische vaardigheden verder ontwikkelen.

Brede kijk
Bij YDBS komen meer onderwerpen aan bod dan logistiek alleen. Zo kun je ook je kennis verdiepen van sales, marketing, communicatie en douane. Verder bouw je ook aan je internationale netwerk, bijvoorbeeld via contacten en activiteiten met YDBS in Duitsland.

Elwin Sterrenburg, marketingmedewerker
"Deelname aan YDBS voelt – net als mijn werk bij Schenker Logistics Nederland B.V. – als een logisch vervolg van mijn opleiding. Er wordt volop aandacht geschonken aan persoonlijke ontwikkeling en aan het ontwikkelen van vaardigheden die ik gedurende mijn toekomstige carrière goed kan gebruiken.

Daarnaast is het fijn om op een ander niveau iets voor de organisatie te kunnen betekenen. Als lid van YDBS krijg je jaarlijks de kans om in een projectgroep te werken en een ‘probleem’ of vraagstelling binnen de organisatie op te lossen. Deze projectgroep bestaat uit Young DB Schenker-leden uit alle lagen van de organisatie, van planning voor landtransport tot customer service voor zeevracht. Samen belichten we het probleem vanuit alle hoeken en proberen we de best mogelijke oplossing te vinden. De uitkomsten van dit project worden aan het eind van het jaar aan de directie en overige geïnteresseerden gepresenteerd tijdens de jaarvergadering.

Door YDBS krijg ik de kans om me te verdiepen op verschillende terreinen. De kennis die ik opdoe tijdens verschillende workshops, zoals presentatievaardigheden, komt goed van pas in mijn latere carrière. Bovendien is het prettig om werkervaringen uit te kunnen wisselen met gelijkgestemden."

Laatst bijgewerkt: 14.12.2016

Naar het begin van de pagina